Γεύσεις: Λαχταριστοί Νηστίσιμοι λουκουμάδες

2014-07-23 13:46

Λαχταριστοί Νηστίσιμοι λουκουμάδες

Απλή και γρήγορη συνταγή για αφράτους, νόστιμους και παραδοσιακούς λουκουμάδες... Σκέφτεστε κάτι καλύτερο;

 

Υλικά (για περίπου 10 μερίδες):

 

500 γρ. νερό
1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
30 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα
Μέλι για το σερβίρισμα
Κανέλα για το σερβίρισμα


Εκτέλεση:

 

Βάζουμε λίγο νερό σε μία μικρή κατσαρόλα και την τοποθετούμε στη φωτιά να γίνει ελαφρώς χλιαρό. Μέσα σε αυτό διαλύουμε τη μαγιά βάζοντας τη ζάχαρη, τη

βανίλια και το αλάτι. Προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό και το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά στο μίξερ ή με σύρμα. Αφήνουμε το μείγμα σε ζεστό

περιβάλλον περίπου για 45', μέχρι το μείγμα να ανεβεί στα τοιχώματα του μπολ. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι σε όχι πολύ δυνατή φωτιά. Παίρνουμε

λίγη ζύμη του λουκουμά με ένα κουτάλι τη ρίχνουμε στο λάδι και με μία τρυπητή κουτάλα τους γυρνάνε συνεχώς έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα (γύρω στα 4').

Βγάζουμε τους λουκουμάδες σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.


Σερβίρισμα:

 

Τους σερβίρουμε ζεστούς με μέλι, κανέλα και καρύδια (προαιρετικά).

 

 

Περικλής Τσαπατσάρης, Μαρία Κάπλα

 

Thessaloniki Arts and Culture  https://www.thessalonikiartsandculture.gr