Δίκτυο 30 υδατοδρομιών θα ολοκληρωθεί μέχρι την ανοίξει του 2015

2014-07-21 09:39
Δίκτυο 30 υδατοδρομιών θα ολοκληρωθεί μέχρι την ανοίξει του 2015, η διαδικασία αδειοδότησης του οποίου, έχει ήδη ξεκινήσει. Αμέτρητα τα ελληνικά νησιά τα οποία έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες για την κατασκευή υδατοδρομίου. Η Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε  είναι αυτή που ανέλαβε το έργο κατασκευής των υδατοδρομιών σε Βόλο Σποράδες Τήνο Σκύρο  Αμφιλοχία και Ζάκυνθο. Σίγα σιγά όλο και περισσότερα νησιά θέλουν να συμμετέχουν σε αυτή την διαδικασία και μερικά από αυτά είναι η Πάτμος η Σάμος το Μεσολόγγι η Ιθάκη και η Καλαμάτα. 
Η ίδια εταιρία βάζει στο παιχνίδι και άλλες περιοχές τις Ελλάδας που διαθέτουν λίμνες όπου και αυτές θα μπουν στην διαδικασία δημιουργίας υδατοδρομιών. Οι περιοχές αυτές είναι το Αγρίνιο με την λίμνη Τριχωνίδα τα Ιωάννινα με την λίμνη Παμβώτιδα η Ζαχάρω Ηλείας με την λίμνη του Καϊάφα η Κοζάνη με την λίμνη του Πολύφυτου οι Σέρρες με την λίμνη Κερκίνη και τέλος η λίμνη της μεγάλης Πρέσπας στην Φλώρινα. 
Συνολικά σε όλη την χώρα υπάρχει έγκριση για αδειοδότηση κατασκευής υδατοδρομιών από την Ελληνικά Υδατοδρόμια Α.Ε για 16 υδατοδρόμια σε όλη την Ελλάδα τα οποία είναι στην Κέρκυρα στους Παξούς στην Ερεικουσα στην Πάτρα στο Ρέθυμνο στο Λαύριο στο Ηράκλειο στην λίμνη Βεγορίτιδα στην Ραφήνα στην χερσόνησο στην Σίφνο στον πόρο και στα Χανιά. 
Επιμέλεια: Νένα
 
Πηγή: ΕΔΩ