Δροσιστικό, σοκολατένιο σεμιφρέντο

2014-07-25 10:05

Δροσιστικό, σοκολατένιο σεμιφρέντο

Καλοκαίρι, ζέστη, τι καλύτερο από κάτι δροσιστικό και σοκολατένιο ταυτόχρονα; Ένα φανταστικό μαλακό παγωτό σοκολάτας με νουτέλα!

Μια συνταγή για ένα υπέροχο σεμιφρέντο για όλη την οικογένεια και για τους καλεσμένους σας … αν μείνει ... γιατί ένα κομμάτι δεν είναι ποτέ αρκετό!

 

 

Υλικά συνταγής
4 μεγάλα αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 φλιτζάνι τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη
400 γρ. πραλίνα φουντουκιού [Nutella]
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε πηχτή σαντιγί
1 κ.σ. λικέρ αμαρέτο [ή σοκολάτας ή άλλο της αρεσκείας σας] 
1 μαύρη κουβερτούρα [125 γρ.] τριμμένη ή έτοιμο τρίμμα σοκολάτας
2/3 φλ. καβουρδισμένα φιστίκια Αιγίνης, χοντροκομμένα ή καρύδια

 

 

Εκτέλεση συνταγής

Στρώνουμε σε μια μακρόστενη φόρμα 10 Χ 20 εκ. περίπου μια μεμβράνη ήλαδόκολα, στη βάση αλλά και στα τοιχώματα φροντίζοντας να εξέχει 7-10 εκ. από τη φόρμα μας. Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί.


Ζεσταίνουμε τη νουτέλα στο φούρνο μικροκυμάτων για 20-25 δευτερόλεπτα μέχρι να μαλακώσει και την αφήνουμε στη άκρη.


Με αβγογδάρτη χτυπάμε σε μεταλλικό μπολ τα αβγά με τη ζάχαρη, μεταφέρουμε το μπολ σε μπεν μαρί και το αφήνουμε για 3-4΄ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Κατεβάζουμε από το μπεν μαρί και το χτυπάμε στο μίξερ σε υψηλή ταχύτητα για 4-5 ΄μέχρι να αφρατέψει.

 

Προσθέτουμε τη νουτέλα και το λικέρ στο μείγμα αβγών και συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά.


Προσθέτουμε σταδιακά όλη τη σαντιγί, τη μισή ποσότητα από τη τριμμένη σοκολάτα και το μισό φλιτζάνι ξηρών καρπών και ανακατεύουμε απαλά στο χέρι με μια μαρίζ να ομογενοποιηθούν.


Τοποθετούμε το μείγμα στη φόρμα το ισιώνουμε, πασπαλίζουμε με τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς και την υπόλοιπη τριμμένη σοκολάτα και το σκεπάζουμε με τη μεμβράνη. Το βάζουμε στη κατάψυξη μέχρι να παγώσει καλά, ξεφορμάρουμε, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε με σιρόπι σοκολάτας [προαιρετικά].


*Αν πρόκειται να το σερβίρετε σε παιδιά, αντικαταστήστε το λικέρ με μια καψουλίτσα βανίλιας ή σιρόπι σοκολάτας. Μπορείτε να βάλετε το γλυκό σε ποτήρια ή μπολάκια και να σερβίρετε ατομικές μερίδες.

 


Πηγή: sintayes