ΜΑΖΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ: Εκατομμύρια νεκρά ψάρια σ' όλο τον πλανήτη σε ένα μήνα!

2014-07-02 12:29
Τα χιλιάδες νεκρά ψάρια που βρέθηκαν νεκρά στην κεντρική παραλία του Καρλοβάσου στη Σάμο πριν από λίγες μέρες δεν είναι ούτε μεμονωμένο, ούτε Ελλαδικό φαινόμενο. Ένα αμερικάνικο άρθρο κάνει μια ανατριχιαστική απογραφή ανάλογων περιπτώσεων σε όλον τον πλανήτη, μόνο τον περασμένο μήνα. Τι συμβαίνει;;;

Picture

Όπως αναφέρει το άρθρο, «εκατομμύρια ψάρια πεθαίνουν ξαφνικά σε όλο τον πλανήτη. Στην πραγματικότητα, έχουν υπάρξει δεκάδες των μαζικών εκδηλώσεων θανάτου ψαριών που είχε αναφερθεί στο παρελθόν μήνα μόνο. Γιατί λοιπόν συμβαίνει αυτό; Γιατί τα ψάρια πεθαίνουν σε πρωτοφανείς αριθμούς σε όλο τον κόσμο; Περισσότεροι από έξι τόνοι ψαριών πέθαναν μόνο στην Marina Del Ray  το Σαββατοκύριακο, κάτι που έγινε πρωτοσέλιδο σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες. 

»Αλλά η αλήθεια είναι ότι αυτό που υνέβη ακριβώς στη νότια ακτή της Καλιφόρνια είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Το 2014, ψάρια που πεθαίνουν μαζικά έχουν γίνει λίγο πολύ ένα καθημερινό γεγονός σε παγκόσμιο επίπεδο. Ξεχωριστά, το κάθε συμβάν θα μπορούσε ίσως να χαρακτηριστεί ως 'ανωμαλία', αλλά όπως θα δείτε παρακάτω, όταν είναι όλα μαζί σε μία λίστα είναι πραγματικά αρκετά σοκαριστικό. Υπάρχει κάτι που συνδέει αυτά τα γεγονότα μαζικού θανάτου των ψαριών; Έχει στο περιβάλλον μας αλλάξει; Τα παρακάτω είναι μόνο μερικά παραδείγματα των μαζικών θανάτων ψαριών που έχουν έρθει στο φως από όλο τον κόσμο ...»
Όπως θα δείτε η μακρά λίστα δεξιά, όχι μόνο προβληματίζει, αλλά ανατριχιάζει. Οι δικαιολογίες που δίνονται στο κάθε μεμονωμένο περιστατικό αγγίζει τα όρια του γελοίου και αποδεικνύει ότι κάτι άλλο συμβαίνει και δεν μας το λένε. Έχει να κάνει με την συνεχή επέμβαση στον καιρό; Έχει να κάνει με τα διάφορα στρατιωτικά προγράμματα πολλά εκ των οποίων δεν έρχονται καν στο φως; Με την προσπάθεια να αλλάξει ο καιρός στους πόλους και να έρθουν τα "Πάνω-Κάτω;"

Στη Σάμο τα ψάρια σύμφωνα με τους ψαράδες της περιοχής είναι πελαγίσια και πολύ μικρά σε μέγεθος. Αρχικά είπαν ότι ευθύνονται τα γρι-γρι. Τώρα εικάζουν ότι μπορεί να ευθύνεται ψαράδικο που δραστηριοποιείται σε βαθιά νερά το οποίο έπεσε σε κοπάδι με μικρά ψάρια κάτω του επιτρεπτού ορίου μεγέθους και υπό τον φόβο να μην βρεθούν αντιμέτωποι με τον νόμο οι ιδιοκτήτες του, τα πέταξαν στην θάλασσα και οι βοριάδες τα έβγαλαν στην παραλία της Σάμου.

Οι ψαράδες βεβαιώνουν ότι αυτά τα ψάρια δεν μπορούν να αλιευθούν στα δίχτυα που διαθέτουν και θα πρέπει να αναζητηθούν αλλού οι αιτίες αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχουν και άλλες δραστηριότητες στο Αιγαίο που μπορεί να προκαλέσουν οικολογική καταστροφή.

Άμεσα ειδοποιήθηκε και το ινστιτούτο θαλάσσιας προστασίας και ερευνών ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ για να πάρει δείγματα και να κάνει τοξικολογικές εξετάσεις για την διερεύνηση των αιτιών, ώστε να καταδειχθεί αν πρόκειται για μόλυνση των ψαριών ή για οικολογική καταστροφή που προήλθε από ψαράδες.

Από την Παρασκευή το βράδυ που το θέμα παρουσιάστηκε στην Σαμιακή Τηλεόραση κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για να καθαρίσει από τα νεκρά ψάρια τις κεντρικές παραλίες στο λιμάνι Καρλοβάσου παρά μόνο κάποιοι τα μάζεψαν σε σωρούς.

Για το θέμα προανάκριση διενεργεί το Λιμεναρχείο Σάμου ενώ οι κάτοικοι ζητούν εσπευσμένα την απομάκρυνσή τους καθώς η δυσοσμία είναι έντονη σε όλη την περιοχή.
Η λίστα όπως δημοσιεύεται:
 
Πηγή: allnewz