Νέα γυαλιά της Google που θα διαβάζουν τη σκέψη κι άλλος βρήκε και το «on-off»!

2014-07-11 12:13
Κάθε μέρα η τεχνολογία αλά μπρατσέτα με την επιστήμη ξεπερνούν κόκκινες γραμμές. άλλοτε δελεάζοντας τους ιθαγενείς με μπιχλιμπίδια κι άλλοτε προσφέροντας λύσεις για... το καλό τους πάντα. Κι αυτό το βαρέλι, μοιάζει να μην έχει πάτο...
Picture
 
Μετά τα περίφημα γυαλιά της Google που μπορούν να κατασκοπεύουν με ευκολία, αλλά και να χακάρονται επίσης με την ίδια, η εταιρεία που έχει γίνει πλούσια από μας και δεν επιστρέφει τίποτα σε μας αφού αρέσκεται στη μεγάλη φοροδιαφυγή, σκέφτεται να φτιάξει και γυαλιά που θα λειτουργούν με τη σκέψη. 
 
Βρετανική εταιρεία παρουσίασε μια εφαρμογή αναγνώρισης νοητικών εντολών που συνδέει το Google Glass με φορετούς ηλεκτροεγκεφαλογράφους, δίνοντας στο χρήστη τη δυνατότητα να τραβά φωτογραφίες με τη δύναμη της σκέψης.

Η νεοσύστατη This Place, με έδρα το Λονδίνο, προσφέρει δωρεάν το λογισμικό MindRDR για να κεντρίσει το ενδιαφέρον προγραμματιστών που θα μπορούσαν να αναπτύξουν νέες εφαρμογές.

Η εφαρμογή επιτρέπει τη σύνδεση των ηλεκτρονικών γυαλιών της Google με ένα άλλο γκάτζετ, τον «βιοαισθητήρα» Neurosky, κόστους 71 λιρών (90 ευρώ). Η φορετή, ελαφριά συσκευή περιλαμβάνει ηλεκτρόδια που ακουμπούν στο κεφάλι και διαβάζουν εγκεφαλικά σήματα που σχετίζονται με την αυτοσυγκέντρωση.

Για να τραβήξει φωτογραφίες και να τις ανεβάσει στο Twitter, ο χρήστης πρέπει να εστιάσει τη σκέψη του μέχρι να μετακινηθεί μια λευκή γραμμή που εμφανίζεται στην οθόνη του Glass.

«Παρόλο που οι σημερινές δυνατότητες του MindRDR περιορίζονται στη λήψη και την ανάρτηση φωτογραφιών, οι προοπτικές της "τηλεκίνησης" στο Google Glass είναι απεριόριστες» δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο BBC.

Και είχαμε μια αγωνία μήπως περιορίζεται στο να ανεβάζεις φωτό στο φέις!!!! 

Η Google, από την πλευρά της, διευκρίνισε ότι δεν έχει γνώμη για το MindRDR, ούτε το προσφέρει μέσω του app store του Glass, καθώς μέχρι σήμερα δεν το έχει δοκιμάσει.

«Φυσικά μας ενδιαφέρει να ακούμε για νέες εφαρμογές του Glass και έχουμε ήδη δει καταπληκτικές ερευνητικές προσπάθειες σε μια ποικιλία ιατρικών πεδίων, από τη χειρουργική μέχρι τη νόσο του Πάρκινσον» είπε εκπρόσωπός της στο BBC.

Πάντα οι καινοτόμες ιδέες για το καλό μας! Να σου χακάρουν μετά και τη σκέψη; Ε... και τι έγινε; Μικρό το κακό. Ε, ψιτ, Google, μπορείς να βρεις τι σκέφτομαι για σένα τώρα; 
Έι... που πας!

Picture

Έχει και συνέχεια! 

Που πας, καλέ μου αναγνώστη, δεν τελειώσαμε. "Άλλοι" επιστήμονες, πάλι, ανακάλυψαν πως να κάνουν «on-off» την συνείδηση μας με έναν διακόπτη στον εγκέφαλο! 

ΑΥΤΟΙ, λοιπόν, οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι έχουν βρει έναν «on-off» διακόπτη στον εγκέφαλό μας, που μπορεί να φέρει τους ανθρώπους μέσα και έξω από τη συνείδηση.

Ο Δρ Mohamad Koubeissi και η ομάδα του από το Πανεπιστήμιο George Washington μελέτησαν ένα επιληπτικό ασθενή και διαπίστωσαν ότι οι ηλεκτρικές ωθήσεις μιας συγκεκριμένης περιοχής τον έστειλε σε «ύπνο» επανειλημμένα.

Η διακοπή της διέγερσης του εγκεφάλου του τον έφερε έξω από την κατάσταση φυτού - και δεν είχε καμία ανάμνηση του τι είχε μόλις συμβεί.

Η ανακάλυψη αυτού του διακόπτη on-off, όπως αναφέρθηκε από το New Scientist, θα μπορούσε συνεπώς να είναι πολύ χρήσιμη σε ορισμένους τομείς της ιατρικής, βεβαίως βεβαίως... Τι άλλο να πουν; Ότι θα μπορούν να σου κλείνουν τη συνείδηση με ένα κουμπί; Κι όχι τίποτ' άλλο, μετά δεν θα θυμάσαι τσίποτις!!! 

Όλα για το καλό σου... ακόμα δεν το κατάλαβες; Όταν γέμισε ο κόσμος με... παλιές ειδήσεις περί παρακολουθήσεων κινητών και κομπιούτερ (όλος ο κόσμος τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι), άντε τρέξε εσύ τώρα να πάρεις και τα νέα γκατζετάκια που θα σου κλέβουν τη σκέψη και τη συνείδηση. 

Τα "έξυπνα" γκατζετάκια για "ηλίθια" προβατάκια....
Πηγή: allnewz