Νέα επιστημονική έρευνα διαπιστώνει ότι η θηλυκότητα «μετράει» μόνο για τους άντρες του αναπτυγμένου κόσμου

2014-06-27 09:56

Νέα παγκόσμια έρευνα, που δημοσιεύτηκε στη βρετανική επιστημονική επιθεώρηση «Biology Letters», αποκαλύπτει τα κριτήρια με τα οποία οι άντρες επιλέγουν τις γυναίκες.

Στην έρευνα συμμετείχαν 1.972 ετεροφυλόφιλοι άντρες ηλικίας από 18 έως 24 χρονών από 28 χώρες που κλήθηκαν να επιλέξουν το πιο ελκυστικό γυναικείο πρόσωπο μέσα από 20 ζευγάρια φωτογραφιών.

Οι επιστήμονες επιδίωξαν με αυτόν τον τρόπο να ερευνήσουν κατά πόσο η θηλυκότητα έλκει η όχι τους άντρες και διαπίστωσαν ότι παρόλο που όλοι οι άντρες διάλεξαν γυναίκες με θηλυκά χαρακτηριστικά, υπήρχαν σημαντικές διαφορές ως προς τον βαθμό προτίμησής τους.

Άντρες που προέρχονταν από χώρες με «υψηλό εθνικό δείκτη υγείας» έδειξαν μεγαλύτερη προτίμηση σε πρόσωπα με έντονα θηλυκά χαρακτηριστικά, τα οποία συσχέτισαν με δείκτες γονιμότητας, βρεφικής θνησιμότητας και προσδόκιμο υγιούς ζωής εξαιτίας μεταδιδόμενων νόσων. Αντίθετα άντρες που είχαν μεγαλώσει σε αντίξοα περιβάλλοντα επέλεγαν συντρόφους με λιγότερο θηλυκά χαρακτηριστικά, περισσότερο αυταρχικές κι επομένως πιο ικανές να επιβιώσουν.

Η προτίμηση αυτή πιθανώς να σχετίζεται και με τα επίπεδα τεστοστερόνης, τα οποία, παλαιότερες έρευνες έχουν δείξει ότι επηρεάζουν εξίσου την επιλογή συντρόφου, καθώς άντρες με χαμηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης συνήθως αποφεύγουν γυναίκες με πολύ θηλυκά χαρακτηριστικά. Επίσης οι άντρες που ζουν σε χώρες χαμηλού επιπέδου διαβίωσης έχει διαπιστωθεί από τις έρευνες ότι έχουν χαμηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης.

Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας καταρρίπτουν την θεωρίαότι οι άντρες που ζουν σε χώρες με χαμηλότερο επίπεδο διαβίωσης προτιμούν πιο θηλυκές γυναίκες με σκοπό την αναπαραγωγή

 

Πηγή: newsgr